De Air Jordan 4 ‘Frozen Moments’: Een ijskoude release die de Sneakerwereld in vuur en vlam zette

In de wereld van sneakers zijn er momenten die een onuitwisbare indruk achterlaten, net zoals bepaalde basketbalmomenten die voor altijd in het geheugen van fans zijn gegraveerd. Dit jaar krijgen sneakerliefhebbers de kans om een stukje geschiedenis te bezitten met de release van de Air Jordan 4 ‘Frozen Moments’.

Op 26 augustus 2023 was het zover. Na een spannende preview tijdens de SNKRS Live in mei 2023 door Jordan Brand, is deze speciale editie van de AJ4 nu voor iedereen beschikbaar. Of beter gezegd, *was* beschikbaar, want de ‘Frozen Moments’ is nu al uitverkocht, wat getuigt van de populariteit en het belang van dit specifieke model.

 Een historisch moment

Het verhaal achter de ‘Frozen Moments’ gaat ver terug, zelfs vóór het eigenlijke debuut van de AJ4. Geïnspireerd door een televisiereclame uit 1997, brengt deze sneaker hulde aan het begin van Michael Jordan’s illustere basketbalcarrière. Voor de echte kenners: de kleurstelling hint naar 'The Shot', het iconische moment waarop Jordan de Cleveland Cavaliers versloeg in 1989. Dat was hetzelfde jaar waarin de Air Jordan 4 het licht zag. Een dubbel historisch moment dus.

Een oog voor detail

Esthetisch gezien is de ‘Frozen Moments’ een kunstwerk op zich. De kleurstelling bestaande uit Light Iron Ore, Sail, Neutral Grey, Black en Metallic Silver geeft de sneaker een ingetogen, maar toch uitgesproken look. Het bovenwerk, uitgevoerd in diverse grijstinten en vervaardigd uit premium materialen, straalt luxe uit. De Metallic Silver accenten, vooral zichtbaar op de eyelets en wing flaps, geven het geheel een futuristische touch. Een Sail tussenzool, een grijze rubberen buitenzool en een kenmerkende hangtag ronden de schoen af.

Waar was hij te krijgen?

Voor degenen die hoopten deze bijzondere sneaker te bemachtigen: op 26 augustus 2023 om 09:00 uur 's ochtends begon de verkoop bij verschillende retailers. En, zoals te verwachten was van zo'n speciale release, waren de ‘Frozen Moments’ in een oogwenk uitverkocht.

 

De Air Jordan 4 ‘Frozen Moments’: Een ijskoude release die de Sneakerwereld in vuur en vlam zette - Sneaker Totaal
Terug naar blog