Sneakertaal: de vaktaal van Sneakerliefhebbers Ontcijferd bij Sneakertotaal.nl

Als je net de wereld van exclusieve sneakers binnenstapt of al een doorgewinterde sneakerhead bent, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het jargon dat in de sneakercommunity wordt gebruikt. In deze blogpost ontcijferen we de sneakertaal en leren we je de meest voorkomende termen die je tegenkomt op Sneakertotaal.nl en in de sneakerwereld.

 1. Deadstock (DS)
  Deadstock verwijst naar sneakers die nooit zijn gedragen en zich in gloednieuwe staat bevinden. Sneakers in deadstock conditie zijn vaak de meest gewilde en waardevolle items voor verzamelaars.

 2. High-top, Mid-top en Low-top
  Dit zijn termen die verwijzen naar de hoogte van de enkelkraag van een sneaker. High-top sneakers hebben een hogere enkelkraag, mid-top sneakers hebben een middelhoge enkelkraag en low-top sneakers hebben een lage enkelkraag.

 3. OG
  OG staat voor "Original" of "Original Release". Dit verwijst naar sneakers die zijn uitgebracht in hun oorspronkelijke vorm en ontwerp, vaak als een eerste editie of bij een belangrijke gebeurtenis. OG's zijn meestal zeer gewild door verzamelaars.

 4. Retro
  ; Retro sneakers zijn opnieuw uitgebrachte versies van klassieke modellen. Ze kunnen kleine ontwerpveranderingen hebben ten opzichte van de originele versie, maar behouden over het algemeen hetzelfde uiterlijk en gevoel.

 5. Colorway
  Colorway verwijst naar de specifieke kleurencombinatie die op een sneaker wordt gebruikt. Exclusieve sneakers hebben vaak unieke en opvallende colorways die ze onderscheiden van standaardmodellen.

 6. Limited Edition (LE) of Exclusive Release (ER)
  Dit zijn sneakers die in beperkte hoeveelheden worden geproduceerd en vaak alleen beschikbaar zijn bij bepaalde winkels of evenementen. Limited edition en exclusive release sneakers zijn zeer gewild en kunnen in waarde stijgen naarmate de tijd verstrijkt.

 7. Collab
  Een collab (samenwerking) is een sneaker die is ontworpen door een samenwerking tussen een sneakermerk en een andere ontwerper, artiest, merk of beroemdheid. Collabs zijn vaak uniek en kunnen zeer gewild zijn bij verzamelaars.

Door bekend te raken met sneakertaal en het jargon dat wordt gebruikt in de sneakerwereld, kun je beter communiceren met andere sneakerliefhebbers en beter geïnformeerde beslissingen nemen bij het kopen en verkopen van exclusieve sneakers. Blijf op de hoogte van het laatste sneakerjargon en het laatste nieuws over exclusieve sneakers bij Sneakertotaal.nl.

Sneakertaal: de vaktaal van Sneakerliefhebbers Ontcijferd bij Sneakertotaal.nl - Sneaker Totaal
Terug naar blog