Terugblik op de uitverkochte Union LA x BBS x Air Jordan 1 ‘Summer of 96’ release.

Sneakers zijn vaak meer dan alleen schoenen; ze vertellen verhalen. Dit geldt met name voor de recent uitverkochte Union LA x BBS x Air Jordan 1 ‘Summer of 96’. Dit is niet zomaar een sneaker release, maar een canvas waarop het liefdesverhaal van Chris Gibbs en Beth Birkett Gibbs wordt verteld.

Als er iets is waar mensen van houden, dan zijn het wel liefdesverhalen. En in de sneakerwereld is er geen verhaal dat meer tot de verbeelding spreekt dan dat van Chris, mede-eigenaar van Union LA, en Beth, oprichtster van Bephies Beauty Supply en eveneens mede-eigenaar van Union LA. Hun verhaal wordt gevierd en gedeeld via deze samenwerking met Jordan Brand. En eerlijk is eerlijk, dit is beter dan elke romantische Instagram-post.

De naam van de collectie, 'Summer of ‘96', verwijst naar die zomer in Clinton Hill, Brooklyn, toen hun paden elkaar voor het eerst kruisten. Dit was niet zomaar een ontmoeting, maar het begin van een reis die hen beiden zou vormen. Het duo heeft de geest van Brooklyn in de jaren '90 vastgelegd in dit opvallende sneakerdesign, met een bijzondere nadruk op de kunst- en ambachtsscène die voornamelijk door de Afro-Caribische gemeenschap in de wijk werd gebracht.

Deze invloeden zijn duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de Air Jordan 1, vooral in het geweven bovenwerk, wat een knipoog is naar de Nike Footscape-lijn. Dit geweven detail is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook een eerbetoon aan de ambachtelijke invloeden uit de Afro-Caribische gemeenschap in die tijd.

Er zijn subtiele verwijzingen naar eerdere samenwerkingen, zoals de bovenkant van de schoen die doet denken aan het originele Union LA x Air Jordan 1 pack uit 2018, met zijn zigzagstiksels en het Union LA label. Bephies Beauty Supply laat echter ook haar stempel achter, met een leren patch op de hiel die prachtig geborduurd is met de initialen van het merk in een sierlijk lettertype.

De kleurstelling van de schoen, een complexe combinatie van kleuren, dit lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk een prachtige mix van subtiele tinten. Deze tonen worden afgewisseld met levendige groene en gele accenten, waardoor een vintage uitstraling ontstaat die perfect past bij de nostalgische inspiratie achter het ontwerp.

Maar niet alleen de sneaker zelf vertelt een verhaal, ook de verpakking heeft iets speciaals. De BBS x Union LA x Air Jordan 1 wordt geleverd in een doos met een vaste deksel, versierd met het drievoudige merklogo, de naam van de collectie en geel gefilterde foto's van Brooklyn. De binnenkant van de doos is bekleed met goud en versierd met de logo's van beide merken. Daarnaast zijn de sneakers verpakt in exclusief, monochroom grafisch papier, wat de uniekheid van de schoen alleen maar versterkt.

Terugkijkend op deze sensationele release is het duidelijk dat elke steek, elke kleur en elk detail van deze schoenen een verhaal vertelt. Het is een eerbetoon aan een tijdperk, een cultuur en het persoonlijke liefdesverhaal van twee mensen die hun passie voor design en mode hebben gedeeld met de wereld. De Union LA x BBS x Air Jordan 1 ‘Summer of 96’ is ongetwijfeld een van de meest betekenisvolle sneaker releases van het jaar, en het is geen verrassing dat deze binnen enkele minuten was uitverkocht. 

Terug naar blog