Vandaag Is Het Zover: De Supreme x Nike Rammellzee Dunks Komen Uit!

Als je de laatste tijd op het web hebt gezocht naar de nieuwste sneaker releases, is de kans groot dat je hebt gehoord van de samenwerking tussen Supreme en Nike SB. Ja, we hebben het over de langverwachte Nike SB x Supreme Rammellzee Dunk High and Low!!

Supreme en Nike SB: Een Nieuwe Dunk Sensatie

Eerder dit jaar circuleerden er al geruchten over een nieuwe Dunk-samenwerking tussen Supreme en Nike. Ondanks het ontbreken van een officieel bericht van beide partners, zorgde een verrassende release bij Dover Street Market Singapore op 7 juli voor nog meer buzz. De Rammellzee-geïnspireerde Supreme x Nike SB Dunk Low en High sneakers waren binnen enkele seconden uitverkocht. Ja, zo snel gaat dat in de sneakerwereld!

De foto die DSM Singapore gebruikte voor de release leek een mock-up te zijn van de Highs, wat suggereerde dat de officiële foto's en release-details van Nike nog in ontwikkeling zijn. Bovendien is het fascinerend om te zien hoe deze samenwerking een reflectie is van de voortdurende evolutie en innovatie binnen de sneaker- en streetwear-wereld. Met elke nieuwe release verlegt Supreme de grenzen, en deze samenwerking met Nike is daar geen uitzondering op.

Design en Invloeden

Supreme's Nike Dunk Low, geprijsd op €130, pronkt met een bovenwerk van zwart suède en canvas dat is bedrukt met kunstwerken van de invloedrijke beeldend kunstenaar en muzikant Rammellzee. Het kleurrijke ontwerp van de Dunk weerspiegelt Rammellzee's kenmerkende gotische futuristische graffiti en zijn gemengde media sculpturen.

Supreme x Nike SB Dunk Low Rammellzee

Voor de trouwe Supreme volgers  is dit niet de eerste keer dat Rammellzee's kunst centraal staat. In de lente/zomercollectie van 2020 werkte het streetwear merk al samen met de nalatenschap van Rammellzee, waarbij een paar grafische T-shirts en pullovers werden gelanceerd die het kenmerkende visuele taalgebruik van de kunstenaar toonde.

Dezelfde Rammellzee invloeden zijn ook te vinden in de nieuwe Supreme's Nike SB Dunk Low en Highs. De laatste is verkrijgbaar in een witte kleur voor een prijskaartje van 140. Wat betreft het ontwerp: vergulde Supreme bedels sieren de veters van de Dunks, beschikbaar in zowel zwart als wit. Ook is er een dubbele branding te vinden op de bekende gewatteerde SB-tong en de "World Famous" hangtag.
Supreme x Nike SB Dunk High Rammellzee

Release Informatie

Hoewel er oorspronkelijk geruchten waren dat de samenwerkende Dunks zouden uitkomen met de Supreme SS23-collectie, was dit niet het geval. De reden hiervoor blijft onbeantwoord.

En voor degenen die hun agenda's alvast willen markeren: naar verluidt worden de Supreme en Nike's Rammellzee Dunks gelanceerd op 31 augustus in Amerika en Europa en op 2 september in Japan. Maar let op, een officiële bevestiging van een release op SNKRS is nog onderweg.

Conclusie

Als deze release ook maar enigszins lijkt op eerdere Supreme en Nike Dunks, dan kunnen we ons opmaken voor een stormloop. De hele Dunk-hype is immers nog steeds in volle gang. Dus sneakerheads, bereid je voor, want de kans is groot dat niet iedereen het geluk heeft deze felbegeerde schoenen te bemachtigen. De vraag overstijgt vaak het aanbod, wat zorgt voor een ware jacht in de sneakercommunity.


Terug naar blog